He who has not Christmas in his heart will never find it under a tree

 

För några veckor sen fyllde svärfar 60 år. I all hemlighet planerade vi tillsammans med svärmor att möta upp dom för en weekend i Göteborg och gå på Jul på Liseberg. Eftersom Alice är en riktig tuttfia tog vi tåget för att slippa stanna varje timme och amma. Synd att det är så himla dyrt att åka tåg en hel familj för fy fasiken så smidigt det var! Och i tid var vi med!

Jag ska erkänna att jag inte förväntade mig så mycket av det här med jul på Liseberg, mest därför att jag har fått uppleva en tvättäkta tysk julmarknad som är typ julmarknadernas moder. Men vad vackert det var! Dessutom var det inte bara brända mandlar, glögg, smide och stickade tofflor utan julgranskulor, renar, varm choklad, knäck, glüwein och julpynt i massor. 29 åkattraktioner var dessutom öppna och Olivia åkte i timmar. Det och att vi bokat bord på en restaurang på andra sidan stan resulterade i att vi inte ens hann gå igenom hela julmarknaden. Så maken och jag bestämde att vi åker tillbaka nästa år igen. Är man på julmarknad ska man såklart handla också, så vi köpte fyra nya julgranskulor som iår blev i blåvit glitter och julgranspynt i form av en snögubbe och en jultomte med varsin bjällra samt barnens namn på.

Vi kom dit strax efter lunch och åkte hem strax efter 17.00. Vid lunch och fram till skymning var det lagom mycket folk och inga köer alls till karusellerna, perfekt när man har barnen med sig. Åker man utan barn kan man komma när det börjar skymma och stanna hela kvällen.  Se till att klä på er, efter några timmar blir det ganska kallt, detta trotts att jag hade ullstrumpbyxor, dubbla strumpor, stickad tröja, halsduk och vantar. Olivia körde underställ och hela köret. Fast det enda hon frös lite om till slut var händerna. Fryser man kan man dock stå vid något av alla eldstäder som fanns lite varstans, så mysigt. Man kan boka julbord eller bara äta på någon av alla restauranger som finns där. Ska man dricka något på en julmarknad ska man dricka glüwein, så himla gott! Däremot smakar den inte (och görs förmodligen inte på) samma sätt som den i Tyskland men väldigt god var den. Jag smakade några munnar från makens glas.

Jag skulle rekommendera alla någon gång besöka jul på Liseberg. Det är ett fantastiskt vinterevenemang om inte annat, för såna familjer som vi som inte är ett dugg intresserade av en vecka i fjällen med barnen men ändå vill hitta på något lite extra.