pumpasoppa

När vi karvar pumpa till halloween brukar jag alltid spara och frysa in fruktköttet och senare under hösten eller vintern göra pumpasoppa på det. Pumpasoppa är jättegott, enkelt och du kan göra en stor gryta och sen hälla i flaskor och frysa in. Perfekt!
Du behöver
1st gul lök
4 klyftor vitlök
5 cm färsk ingefära
1 st Chilipeppar
1 kg pumpa
3 st Morötter
6 st Potatis
1 tsk Rapsolja
1g Saffran
100 g Röda linser torkade
1 L Vatten
1 st Grönsaksbuljongtärning
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Honung
salt och peppar
2 dl crème fraiche lätt 12%, 1dl i soppan, 1dl man delar och klickar i soppan
2 pkt Bacon
Grovhacka alla grönsaker och fräs i oljan utan att dom får färg. Tillsätt kryddorna, vattnet, vitvinsvinägern och linserna. Låt koka ca 20 min. Mixa soppan slät, tillsätt 1dl creme fraiche och koka upp. Tärna baconen och stek den knaprig. Klicka lite cremé fraiche i soppan och lägg på lite bacon. Klart.