you can't be sad when you're holding a cake

När en vän till mig frågade om jag ville göra en tårta till hennes dotters 21-årsdag, en leopardtårta, skrattade jag rakt ut. Nehe du! Men efter lite snabbt övervägande insåg jag att jag alltid säger nej innan jag ens hunnit överväga det, jag bestämmer mig för att det inte kommer att fungera innan jag ens övervägt frågan. Varför gör jag så?
Hur som, till slut bestämde jag mig för att googla lite och sen höra av mig, och jag bestämde mig för att ge det ett försök. Först tänkte jag bara använda överföringsark på hela tårtan men insåg att det kommer inte att se så bra ut, så jag satte mig ner och kavlade ut lite överbliven sockermassa för att testa att måla för hand. Efter en stunds övervägande tyckte jag att det såg inte så illa ut, det här kan faktiskt funka! Jag visade bilden för några och fick lite tips och idéer på vägen. Tårtan är gjort i lika delar-bottnar, [fylld med hallonmousse] och [vaniljmousse], spacklad med marängsmörkräm. Locket är gjort av 50/50 marsipan och sockerpasta, rosen är gjort i flowerpaste.
Jag blev nöjd med mitt första försökt och ännu nöjdare när jag hörde vad födelsedagsbarnets reaktion hade blivit. Det måste vara det roligaste med all matlagning och bakning, hur genuint lyckliga människor blir när dom äter det du lagat och bakat.