saffranscones

Jag måste slå ett slag för saffranscones, så himla goda! Jag använde mig av Leila Lindholms recept, såklart ;) Här kommer receptet iallafall.
 
 Saffranscones 8st.
 2 dl mjölk 
1 g saffran 
7,5 dl vetemjöl 
0,5 tsk salt 
1,5 tsk bakpulver 
0.5 dl råsocker 
125 g kallt smör 
1 st ekologiskt ägg 
Ägg, (mandelspån) och råsocker till pensling 
Ugn 250 grader
 
Koka upp mjölken med saffranet och låt svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ägg och saffransmjölk och de torra ingredienserna till en deg. Platta ut degen till två tekakor, skär ett kryss över kakorna och nagga. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och eventuellt mandelspån (jag hade inga) och råsocker.
Grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 

 

Servera gärna med grädde och jordgubbsylt.

 

Kommentera här: